Порошенко привіз на Донеччину нову партію військової техніки

Джерело: пресслужба “Європейська Солідарність”

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко приїхав на Донеччину та передав українським захисникам сотні дронів, засоби окопного РЕБ та іншу техніку. 

“Тут, на Донеччині, зараз важко. У росіян багато FPV, якими вони готують територію для штурмів. Але є й позитив, часто під час наступу вони не рахуються з людськими втратами. Однак у наших хлопців і досі немає великої кількості “мʼясорубок”, щоб перемолоти ворога. Тож ми продовжуємо розвозити дрони для ЗСУ”, – сказав Порошенко.

Фото: “ЄС”

Він повідомив, що сьогодні відвідав шість бригад Сухопутних військ та сил ТРО й передав воїнам 600 FPV-дронів і 200 “Мольфарів”, 18 “Мавіків”, зокрема нічних, десять комплексів купольного РЕБ “Шатро”, вантажівку FODEN, екскаватор-наванажувач, мобільний шиномонтаж і пересувну автомайстерню. 

“FPV-шки — це наші “мʼясорубки”, яких зараз так не вистачає на Сході. Купольний РЕБ та екскаватор потрібні, щоб захистити військових на відкритій місцевості. Будувати бліндажі і захищати їх від ворожих дронів за допомогою засобів радіоелектронної боротьби”, – наголосив Порошенко. 

Кожному із підрозділів сьогодні Порошенко передав техніку на суму від 2 до 9 мільйонів гривень.

З 2017 року Володимир Путін намагався вплинути на Дональда Трампа, тодішнього президента США, формуючи в нього негативне ставлення до України. The New York Times стверджує це на основі даних, отриманих від колишніх американських високопосадовців.

З початку 2024 року Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки, зокрема понад 600 – українського виробництва.

Міністерство внутрішніх справ Естонії днями визнало недостатніми зміни, котрі внесла Естонська православна церква Московського патріархату до свого статуту для розриву зв’язків з Москвою.

Західні дипломати та частина українських посадовців вважають, що найімовірнішим компромісом для завершення війни, Росія збереже контроль над окупованими територіями, а Київ набуде членства в НАТО та гарантій безпеки від альянсу.

Голова ОВА Артем Лисогор повідомив, що на ТОТ Луганщини росіяни вирішили повернутися до радянської практики та запровадили патрулювання вулиць так званими “народними дружинами”.