Зеленський провів телефонну розмову з новообраним прем’єром Великої Британії

Джерело: Володимир Зеленський/Telegram

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 5 липня, провів телефонну розмову з новообраним прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером.

“Привітав його з перемогою на виборах і побажав успішно реалізувати очікування, які британський народ пов’язує з новим урядом. Я вдячний Кіру Стармеру за запевнення, що підтримка України з боку Великої Британії залишатиметься незмінно принциповою”, – зазначив Глава держави. 

Він додав, що вони обговорили двосторонню співпрацю, зокрема підготовку “безпрецедентної 100-річної угоди між Україною та Великою Британією”.

Нагадаємо, що Кір Стармер, лідер партії лейбористів, офіційно став прем’єр-міністром Великої Британії після приватної церемонії з королем Чарльзом ІІІ у Букінгемському палаці.

  • В п’ятницю новообраний прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер оголосив склад уряду.
  • У Великій Британії оголосили результати парламентських виборів. Перемогу вперше за понад десять років здобула Лейбористська партія. Відтак новим прем’єром Сполученого Королівства стане її лідер Кір Стармер.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.

Днями Букви розмістили допис про родину російського окупанта, де на першому фото – неповнолітня 9-класниця…

Польща почне будівництво перших елементів ліній посиленої оборони на своїх кордонах з Росією та Білоруссю до кінця 2024 року, заявив у п’ятницю, 4 жовтня, заступник міністра національної оборони Польщі Цезари Томчик.