Підтримав Орбана: прем’єр-міністр Словаччини вперше після замаху виступив на публіці

Джерело: Pravda.sk

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вперше з’явився на публіці після замаху. Захід пройшов за суворих умов безпеки, до замку, де проходив виступ, допускалися лише запрошені гості: міністри, депутати, посли та бізнесмени.

Громадськість і ЗМІ могли спостерігати за подією з найближчого пагорба і слухати через телеміст.

У своєму виступі Фіцо відкинув прогресивні та ліберальні ідеології, які назвав “раком і отрутою”. Він також заявив, що хоче змінити Конституцію, щоб “побудувати сильніший бар’єр” проти ліберальної ідеології.

Крім цього, він висловився про нещодавні поїздки прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Києва та Москви.

“Я хочу висловити своє захоплення прем’єр-міністру Угорщини за те, що він без вагань поїхав до Києва та Москви. Якби мій стан здоров’я дозволяв мені поїхати, я із задоволенням приєднався б до нього”, – сказав політик.

В Україні триває 955-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 659 тисяч осіб.

5 жовтня відзначають Всесвітній день вчителя, Всесвітній день стомованих хворих, Всесвітній день боротьби з менінгітом та Всесвітній день виготовлення листівок. Християни сьогодні вшановують мученицю Харитину.

Вночі 5 жовтня ворог випустив по Україні понад десяток ударних безпілотників та кілька ракет.

За даними синоптиків у суботу, 5 жовтня, частина країни опиниться у полоні дощів.

На платформі “YouTube” збільшать тривалість YouTube Shorts.