Орбан образився? Будапешт скасував зустріч з главою МЗС Німеччини після критики прем’єра

Джерело: Bloomberg

Після критики канцлера Німеччини Олафа Шольца уряд Угорщини несподівано скасував заплановану на понеділок у Будапешті зустріч міністерки закордонних справ Німеччини Анналени Бербок з главою МЗС Угорщини.

За інформацією, опублікованою Bloomberg з посиланням на чиновника в Берліні, угорська сторона несподівано скасувала заплановану зустріч у понеділок у Будапешті.

Чиновник розповів, що скасування сталося в п’ятницю ввечері надто швидко. Він підкреслив, що в контексті нещодавньої поїздки прем’єр-міністра Орбана до Росії серйозна і відверта дискусія між міністрами закордонних справ була б надзвичайно важливою.

Водночас Міністерство закордонних справ Угорщини каже, що це виключно з технічних причин.

“У зв’язку з непередбачуваною зміною в календарі міністра закордонних справ, МЗС попросило перенести візит на більш пізній термін, сподіваємося, найближчим часом. Причина суто технічна, а не політична”, – йдеться в повідомленні міністерства.

Нагадаємо, раніше Шольц розкритикував угорського прем’єра і вказав, що Орбан не повідомляв його про свої плани поїздки.

“З точки зору зовнішньої політики Європейську раду представляє Шарль Мішель , а не Угорщина”, — сказав Шольц, маючи на увазі президента Європейської ради.

  • Прем’єр-міністр Угорщини прагне стати посередником у мирних переговорах після того, як виступив проти підтримки Заходом України під час повномасштабного вторгнення Росії.
  • Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що припинення вогню могло б прискорити переговори з Росією.
  • 2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у Києві зустрівся з президентом Володимиром Зеленським у Києві. У цей час міністр закордонних справ Петер Сіярто провів телефонну розмову з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Три нідерландські активістки закликають вшанувати пам’ять невинних жінок, які стали жертвами полювання на відьом у XV-XVII століттях, встановивши національний пам’ятник.

Дональд Трамп, колишній президент США, а нині кандидат від Республіканської партії, вважає, що Ізраїль має атакувати іранські ядерні об’єкти у відповідь на запуск балістичних ракет з Ірану.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Президент США Джо Байден застеріг Ізраїль від атак по нафтових родовищах Ірану, запропонувавши розглянути альтернативні способи відповіді на нещодавню масовану ракетну атаку.