Після виходу з району «Канал» у Часовому Ярі акцент росіян зміщується ближче до Торецька

Джерело: телемарафон

Атаки ЗС РФ продовжуються після відходу українських військових з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру (Донецька область). Спікер Оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин зазначив, що росіяни акцентують більше увагу ближче до Торецька.

Руїни, які колись були Часовим Яром, вирішили залишити для подальшого збереження життя військових.

“І зараз на цьому напрямі продовжуються активні штурмові дії ворога”, – зазначив спікер, додавши, що минулої доби Сили оборони зупинили 11 атак, до цього — дев’ять атак.

7 липня ЗС РФ прагнуть намагатися витіснити захисників у напрямку Часового Яру, Іванівського та в районі Кліщіївки.

“Обстановка знаходиться під контролем Сил оборони. Основна маса обстрілів припадає якраз на південну частину Часового Яру. На цьому напрямі проведено 32 ворожі штурми, на місто – 5. Активно працювала ворожа авіація, проте акцент зміщується ближче до Торецького напрямку“, – додав Волошин.

Спікер оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин заперечив дані Forbes щодо втрати 99 тисяч ЗС РФ у боях за Часів Яр. Він сказав, що за три місяці ворожі втрати складають близько 5 тисяч. За три місяці інтенсивних боїв росіянам вдалось захопити лише невелику частину міста, зокрема район “Канал”.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.