Ярослава Магучіх встановила новий світовий рекорд у стрибках у висоту

Джерело: Суспільне Спорт

7 липня українська спортсменка Ярослава Магучіх оновила світовий рекорд зі стрибків у висоту, вперше у світі підкоривши планку у 2.10 метри на етапі Діамантової ліги у Парижі.

Магучіх з першої спроби встановила новий світовий рекорд у стрибках у висоту у 2.10 метри на етапі Діамантової ліги у Парижі.

Українка оновила рекорд, котрий тримався з 1987 року. Тоді явисоту у 2.09 м підкорила болгарська спортсменка Стефка Костадінова.

Спершу спортсменка взяла висоту у 2.03 метри, після чого українка встановила поспіль два рекорди:

  • взяла висоту 2.07 м (з другої спроби) — оновила особистий рекорд зі стрибків у висоту;
  • з першої ж спроби подолала висоту 2.10 м і встановила світовий рекорд.

Зауважимо, 2 червня Магучіх здобула золото на етапі Діамантової ліги у Стокгольмі. Українка перемогла у стрибках у висоту, з другої спроби взявши позначку у два метри. Тоді як вже 9 червня  Магучіх виборола звання чемпіонки Європи зі стрибків у висоту, взявши планку у 2.01 метра.

Довідка. Ярослава Олексіївна Магучіх (нар. 19 вересня 2001, Дніпро, Україна) — українська легкоатлетка, що спеціалізується на стрибках у висоту, бронзова призерка літніх Олімпійських ігор 2020 року, чемпіонка Європи з легкої атлетики в приміщенні (2021), чемпіонка Європи серед юніорів, чемпіонка світу та Європи серед юнаків, рекордсменка світу серед юніорів (група до 20 років), чемпіонка світу з легкої атлетики (2023).

Магучіх — третя легкоатлетка в історії, яка має два стрибки від 2.07 метри та вище. Стільки же вдалих спроб має Бланка Влашич, у Костадінової їх п’ять.

  • Україна встановила національний рекорд за кількістю тенісисток у третьому колі турнірів Грендслем. Це сталося під час Australian Open-2024 – першого тенісного мейджору нового сезону.
  • У січні Ярослава Магучіх встановила новий найкращий результат сезону у світі у стрибках у висоту – 2.04 м, здобувши тим самим перемогу у змаганнях World Athletics Indoor Tour в німецькому Котбусі.
  • Міськголова Парижу Анн Ідальго сподівається, що російським спортсменам заборонять брати участь у цьогорічних Олімпійських іграх та у церемонії їх відкриття.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Служба порятунку ведмедів Аппалачі (ABR), розташована неподалік від національного парку Грейт-Смокі-Маунтінс у штаті Теннессі (США), виявила вбитого чорного ведмедя, який намагався поїсти млинців на узбіччі дороги.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.