Ілон Маск запускає новий штучний інтелект xAI, який стане конкурентом ChatGPT

Джерело: CBS news 

Ілон Маск у середу, 13 липня, оголосив про створення нової компанії, яка зосереджена на штучному інтелекті.

Він представив компанію під назвою x.AI, вебсайт і команду з десятка співробітників. Згідно з вебсайтом, нова компанія тісно співпрацюватиме з Twitter, Tesla та іншими компаніями.

“Мета xAI — зрозуміти справжню природу Всесвіту”, — зазначено на вебсайті.

Маск був першим прихильником OpenAI, який створив ChatGPT, але пізніше розкритикував компанію за введення заходів безпеки, спрямованих на те, щоб вірусний чат-бот не давав упереджених або сексистських відповідей.

“Небезпека навчання штучного інтелекту будити – іншими словами, брехня – є смертельною”, – раніше написав Маск.

У квітні він розповідав про свої плани щодо свого нового підприємства зі штучним інтелектом.

“Ми започаткуємо щось, що я назву TruthGPT”, — сказав він, описуючи це як “штучний інтелект, який максимально шукає правду та піклується про розуміння Всесвіту”.

Кілька місяців тому Ілон Маск сказав, що, на його думку, штучний інтелект може спричинити “знищення цивілізації” і закликав інших технічних лідерів призупинити гонку штучного інтелекту, яка “вийшла з-під контролю”.

На вебсайті зазначено, що зараз компанія активно набирає персонал. На цей час усі десятки співробітників вебсайту є чоловіками.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.