Орбан прибув до Китаю для зустрічі з Сі

Джерело: Віктор Орбан/X

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у понеділок вранці, 8 липня, прибув до Пекіна, де відбудеться його зустріч із головою КНР Сі Цзіньпіном.

“Мирна місія 3.0”, – підписав Орбан допис.

Фото: Орбан

У Міністерстві закордонних справ Китаю поінформували, що 8 липня голова КНР Сі Цзіньпін зустрінеться з Орбаном “для поглибленого спілкування з питань, що становлять взаємний інтерес”.

День територіальної оборони в Україні відзначають щорічно у першу неділю жовтня.

В Україні триває 956-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 660 тисяч осіб.

У ніч на 6 жовтня російські війська атакували Україну ударними БпЛА та ракетами різних типів. Загалом Сили оборони збили на території України 56 ворожих безпілотників та дві російські ракети.

На кінофестивалі EnergaCamerimage у Торуні, Польща, відбудеться світова прем’єра фільму “Іржа”, під час зйомок якого 3 роки тому Алек Болдвін смертельно поранив українську операторку Галину Гатчінс.

Поліція затримала у суботу, 5 жовтня, у Брюсселі шведську активістку Грету Тунберг після того, як вона разом із групою інших протестувальників заблокувала перехрестя.