В Ізраїлі проходять антиурядові мітинги з вимогою звільнення заручників: є затримані

Джерело: Times of Israel

Поліція затримала п’ятьох протестувальників за порушення правопорядку під час демонстрації на розв’язці Кфар А-Ярок на північ від Тель-Авіва.

Ще дванадцятеро осіб отримали штрафи за порушення порядку або використання транспортних засобів для блокування руху. За твердженням поліції, акція протесту була незаконною.

Також між демонстрантами та співробітниками поліції відбулися незначні сутички на розв’язці Рокач-Намір на півночі Тель-Авіва.

Як розповіли у виданні, у неділю, 7 липня, дороги були заблоковані протягом усього дня по всьому Ізраїлю в межах “дня заворушень”, оскільки дев’ять місяців тому бійці ХАМАСу атакували країну, а 120 ізраїльських заручників все ще утримуються угрупованням у секторі Гази.

Протестувальники вимагають укладення угоди щодо звільнення заручників, а також проведення виборів.

Протести розпочалися у неділю о 06:29 ранку – саме в цей час 7 жовтня 2023 року почався напад ХАМАСу на Ізраїль.

Пізніше у неділю у Тель-Авіві тисячі протестувальників розпочали аналогічний марш. Низка доріг у місті були заблоковані натовпом демонстрантів.

Близько 150 компаній заявили, що дозволять своїм співробітникам провести антиурядову демонстрацію у неділю, хоча цей день в Ізраїлі є робочим.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди в Харкові загинули двоє осіб, ще троє отримали поранення.

У селі Чагор Чернівецької області двоє чоловіків на автомобілі розстріляли двох собак та поїхали з місця події. Внаслідок отриманих поранень тварини померли.

У ніч на 6 жовтня російські війська вкотре атакували українські міста безпілотниками. Внаслідок обстрілу поранень зазнала одна особа.

Дубайська авіакомпанія Emirates Airlines заборонила пасажирам перевозити пейджери й рації на своїх літаках після операції, проведеної, як вважається, Ізраїлем з метою враження бойовиків “Хезболли”.

День територіальної оборони в Україні відзначають щорічно у першу неділю жовтня.