Французькі ліві після перемоги ще не визначилися, кого висунуть прем’єром

Джерело: BFMTV

Французькі ліві, які здобули перемогу на парламентських виборах, ще не визначилися з кандидатурою прем’єр-міністра. Блок лівих сил “Новий народний фронт” здивував багатьох своїм успіхом на виборах і зараз обговорює, кого запропонувати на цю посаду.

Після оголошення результатів екзитполів, які передбачили перемогу лівих і третє місце партії Ле Пен, члени “Нового народного фронту” закликали президента призначити нового прем’єра з їхнього альянсу.

Однак серед учасників блоку ще немає одностайної думки. Представники “Зелених” зазначають, що рішення буде ухвалено спокійно і без поспіху, з метою досягнення консенсусу між усіма членами лівого альянсу.

Під час передвиборчої кампанії часто згадували Жана-Люка Меланшона, лідера “Нескореної Франції”, як потенційного прем’єра. Цей варіант залишається можливим, але потребує підтримки всіх союзників.

  • 7 липня у Франції відбувся другий тур дострокових виборів до парламенту. Коаліція лівих сил лідирує, тоді як партія Ле Пен отримає до 150 місць. Своєю чергою, партія Макрона може розраховувати на 150-180.
  • Раніше Ле Пен погрожували скасувати дозвіл України бити по території РФ. Додамо, у січні французька Радикальна ліва партія подала позов до суду проти партії “Національне об’єднання” Марін Ле Пен, звинувачуючи її у корупції та поширенні пропаганди РФ.

Речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зауважив, що російські війська перекидають ракети С-300 до систем ППО поблизу Керченського мосту, адже вони там їм дуже потрібні.

Американський мільярдер Ілон Маск виступив на передвиборчому мітингу кандидата в президенти США Дональда Трампа в місті Батлер у штаті Пенсильванія.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди в Харкові загинули двоє осіб, ще троє отримали поранення.

У селі Чагор Чернівецької області двоє чоловіків на автомобілі розстріляли двох собак та поїхали з місця події. Внаслідок отриманих поранень тварини померли.

У ніч на 6 жовтня російські війська вкотре атакували українські міста безпілотниками. Внаслідок обстрілу поранень зазнала одна особа.