Україна за півтора року наростила кількість машин для розмінування

Джерело: Міністерство економіки

Україна за півтора року значно наростила кількість машин для розмінування, підвищивши свої можливості у сфері гуманітарного розмінування. З нуля до 82 одиниць збільшилася кількість таких машин.

“Минулий рік ми починали, не маючи жодної машини для розмінування. На початок 2024-того мали 30 машин. У червні  вже 82 машини для розмінування. Ми і надалі збільшуватимемо їх кількість”, – зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Свириденко також повідомила, що з початку року сапери обстежили понад 171 700 га сільськогосподарських земель, які були заплановані для першочергового обстеження та розмінування. Понад 156 600 га вже повернули в господарське використання.

“Наші сапери взяли дуже добрий темп. Наприклад, на Херсонщині вже перевірили і повернули у використання аграріїв майже 60% сільгоспугідь, які ми запланували обстежити у цьому році”, – сказала Свириденко.

Обласні військові адміністрації повідомляють, що планове обстеження сільгоспземель проводилося у восьми регіонах країни. Найбільше земель було обстежено з початку року в таких областях:

  • Херсонська – 146 300 га (в червні – 17 760 га)
  • Харківська – 11 300 га (в червні – 4550 га)
  • Миколаївська – 8300 га (в червні – 1670 га)

Кількість сертифікованих операторів протимінної діяльності зросла більш ніж в півтора раза з початку року. Наразі сертифіковано 43 оператори, ще 52 перебувають в процесі сертифікації.

На Харківському напрямку загинув російський опозиційний активіст Ільдар Дадін, який воював на стороні Збройних Сил України.

Наступник лідера угруповання “Хезболла” Хасана Насралли, Хашем Сафієддін, убитий після удару ізраїльських літаків по Бейруту, повідомили кілька поінформованих джерел.

Репер Шон Комбз, відомий під сценічними іменами Puff Daddy, P. Diddy та Diddy, заборонив співаку Джастіну Біберу розповідати, що відбувалося на його “скандальних вечірках”.

Речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зауважив, що російські війська перекидають ракети С-300 до систем ППО поблизу Керченського мосту, адже вони там їм дуже потрібні.

Американський мільярдер Ілон Маск виступив на передвиборчому мітингу кандидата в президенти США Дональда Трампа в місті Батлер у штаті Пенсильванія.