Канцелярія Дуди анонсувала сьогодні візит Зеленського до Варшави

Джерело: канцелярія польського премʼєра

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 8 липня, перебуватиме з візитом у Варшаві, де зустрінеться з президентом і прем’єр-міністром Польщі Анджеєм Дудою і Дональдом Туском.

“Інформаційний центр уряду Польщі повідомляє, що 8 липня прем’єр-міністр Дональд Туск зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським”, – йдеться у повідомленні глави польського уряду.

Зокрема зустріч Зеленського з Туском запланована на 14:10 за київським часом.

Як зазначається, після зустрічі відбудеться пресконференція для ЗМІ.

Також на сайті президента Польщі анонсували зустріч лідера України з Анджеєм Дудою близько 15:00 за Києвом у президентському палаці Бельведер. Після завершення переговорів також відбудеться пресконференції обох лідерів.

На Харківському напрямку загинув російський опозиційний активіст Ільдар Дадін, який воював на стороні Збройних Сил України.

Речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зауважив, що російські війська перекидають ракети С-300 до систем ППО поблизу Керченського мосту, адже вони там їм дуже потрібні.

У ніч на 6 жовтня російські війська вкотре атакували українські міста безпілотниками. Внаслідок обстрілу поранень зазнала одна особа.

День територіальної оборони в Україні відзначають щорічно у першу неділю жовтня.

В Україні триває 956-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 660 тисяч осіб.