Google запустила українську версію асистента Bard зі штучним інтелектом

Джерело: Google Blog

Bard — розмовний генеративний чат-бот зі штучним інтелектом, розроблений Google та випущений в обмеженому обсязі в березні 2023 року.

13 липня Google оголосив про найбільше розширення Bard. Відтепер цей інструмент доступний у більшості країн світу і багатьма мовами. 

“Саме тому Google створив Bard – щоб допомогти вам дослідити цю цікавість, розширити межі своєї уяви та, зрештою, втілити свої ідеї в життя, не лише відповідаючи на ваші запитання, а й допомагаючи вам розвиватися на їхній основі”, – вказано в заяві.

Bard доступний понад 40 мовами, включно з українською. 

“Взаємодійте з Bard у нових місцях та новими мовами, включно з українською”, – зазначено в повідомленні.

У Bard можна ставити питання та слухати відповіді голосом, налаштовувати його тон та стиль. До асистента також додали можливості для експорту коду. 

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

Угорщина за Нідерландами оголосила про намір відмовитися від дотримання міграційних правил Європейського Союзу, повідомив міністр із європейських справ Угорщини Янош Бока.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.