Прем’єр-міністр Індії під час зустрічі з Путіним згадав про атаку РФ на «Охматдит» у Києві

Джерело: Reuters

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, в межах зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним висловився про атаку Росії на київський “Охматдит”.

Під час сьогоднішньої зустрічі, Моді сказав Путіну, що “смерть невинних дітей під час війни є дуже болючою”.

Він додав, що завершити війну неможливо на полі бою, тож потрібні мирні перемовини.

Путін натомість подякував Моді за його зусилля з пошуку мирного завершення російсько-української війни.

“Дякую вам за ту увагу, яку ви приділяєте найгострішим проблемам, зокрема намагаєтеся знайти шляхи розв’язання української кризи – насамперед звісно, ​​мирними засобами”, – сказав він.

Додамо, що напередодні, 8 липня, РФ масовано атакувала Україну – зокрема Київ – низкою ракет. Одна з російських ракет поцілила у київську лікарню “Охматдит”.

Натомість у Кремлі стверджують, що у лікарню “поцілила українська протиракетна система”.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

18 вересня у Китаї чоловік скоїв напад з ножем на учня японської школи. Це не перший такий інцидент за останні місяці.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Аналітики ISW зреагували на атаку України по російському складу боєприпасів у Топорці (Тверська область, РФ) та наголосили, що подальші подібні атаки вплинуть на здатність окупантів наступати.