Понад 35% усіх зіткнень відбуваються на Покровському напрямку – Генштаб

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 16:00 9 липня. На лінії фронту наразі відбулося 81 бойове зіткнення. Російські війська зосереджені на Покровському напрямку, де відбулося понад 35% зіткнень. Українські захисники стримують їхні атаки та завдають втрат.

У прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей ворог обстрілює з артилерії. З боку Бєлгорода російська авіація бомбила райони Липців, Малих Проходів і Глибокого в Харківській області. Наші війська відбили чотири атаки біля Вовчанська, Стариці та Липців, ще дві атаки тривають.

На Куп’янському напрямку противник чотири рази безуспішно намагався штурмувати позиції наших підрозділів біля Берестового та Піщаного.

Сьогодні на Лиманському напрямку ворог дещо активізувався. Здійснив 12 атак на позиції українців поблизу Греківки, Невського, Макіївки та Тернів. Всі боєзіткнення завершилися без успіху для противника.

Продовжує ворог шукати слабкі місця в нашій обороні на Сіверському напрямку. Поблизу Верхньокам’янського, Виїмки та Роздолівки провів три атаки. Отримав жорстку відсіч. Втрати окупантів уточнюються.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили три безуспішних штурми поблизу Часового Яру, Григорівки та Андріївки. Свої наступальні дії противник підтримував штурмовою авіацією – завдав ударів некерованими авіаційними ракетами поблизу Часового Яру.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до 9. Ворог атакує біля населених пунктів: Північне, де наші захисники відбили 5 атак (одна атака на даний час триває), Південне та Нью-Йорк, де відбито дві атаки. У двох локаціях ще точаться бої.

На Покровському напрямку найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби окупанти здійснили вже 29 спроб потіснити наших захисників. Сили оборони відбили 21 атаку противника, вісім боїв ще тривають.

Завершились чотири бої поблизу Нейталового, Костянтинівки та Парасковіївки на Курахівському напрямку.

На Времівському напрямку триває боєзіткнення неподалік Водяного. П’ять атак противника вже відбито. Російські терористи застосували на напрямку п’ять керованих авіабомб. Били також НАРами.

На Оріхівському напрямку відбито три ворожих штурми біля Малої Токмачки та Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку окупанти скинули на Тягинку та поблизу неї сім КАБів.

  • За даними Міністерства оборони України, за минулий тиждень (з 1 по 7 липня) Сили оборони України знищили 8 380 осіб із лав ворожого війська.
  • Протягом минулої доби, 8 липня, на фронті зафіксовано 141 бойове зіткнення.
  • В Україні триває 867-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 553 тисячі осіб.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…