США передали українським прикордонникам швидкісні катери Metal Shark

Джерело: ДПСУ/Telegram

США передали до Морської охорони Держприкордонслужби України швидкісні катери від Metal Shark. Вони обладнані передовими системами навігації, керування, автоматичного пожежогасіння та відеоспостереження. Це робить їх маневровими, швидкісними та ергономічними.

“Плавзасоби вже використовують на морській та річковій ділянках кордону для охорони та оборони, а також залучають до забезпечення безпекової складової морського коридору в Чорному морі“, – повідомили в ДПСУ.

  • Державна прикордонна служба затримала 4 чоловіків, які хотіли перетнути кордон через Тису, та одного “організатора” втечі.
  • Українські прикордонники затримали трьох українців та одного росіянина на кордоні зі Словаччиною. В ДПСУ вважають, що чоловіки намагалися незаконно виїхати з України.
  • Прикордонники Мукачівського загону зупинили сімнадцятьох чоловіків поблизу кордону з Угорщиною, які планували незаконно виїхати з України.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.