Уночі РФ атакувала Україну ракетами та БпЛА: більшість ворожих цілей збито

Джерело: командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук

Вночі 10 липня російські окупанти атакували Україну кількома ракетами та двома десятками “шахедів”. Більшість ворожих цілей вдалось збити.

Загалом цієї ночі війська РФ випустили:

  • одну балістичну ракету “Іскандер-М” (район пуску – ТО Крим)
  • чотири керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 (район пусків – ТО Крим)
  • 20 ударних БпЛА типу “шахед” (район пусків – Приморсько-Ахтарськ, РФ., та мис Чауда – ТО Крим)

У результаті бойової роботи збито 14 безпілотників над Одещиною, Миколаївщиною, Херсонщиною, Дніпропетровщиною, Хмельниччиною, Черкащино, Рівненщиною та Вінниччиною.

Ракети ворог скерував на портову інфраструктуру Одещини. Силами ППО збито три ракети Х-59/Х-69.

До знищення ворожих цілей залучались винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби.

Місто Кайл в канадській провінції Саскачеван зіткнулося з перешкодою напередодні місцевих виборів: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.