Росія видала ордер на арешт Юлії Навальної

Джерело: The Guardian

Росія видала ордер на арешт вдови російського опозиціонера Олексія Навального Юлії на підставі нібито її участі в “екстремістській” групі.

Ордер заочно видав московський суд у вівторок, 9 липня, через п’ять місяців після смерті Навального в російській колонії. Навальна звинуватила в смерті її чоловіка президента Росії Володимира Путіна.

У Росії “екстремістськими” зазвичай називають незалежні громадські групи, які перечать заявам Кремля.

Після смерті Олексія Юлія Навальна проживає за межами Росії з двома дітьми. Пишучи в X у вівторок, вона попросила своїх прихильників не відволікатися на постанову суду проти неї, а зосередитися на ширшій кампанії проти Путіна.

“Коли будете писати про це, не забудьте написати головне: Володимир Путін – вбивця і військовий злочинець. Йому місце у в’язниці, і не десь у Гаазі, в затишній камері з телевізором, а в Росії – в тій же колонії і тій самій камері 2 на 3 метри, в якій він убив Олексія”, – написала Навальна.

ДОВІДКА. Російський опозиціонер Олексій Навальний помер у колонії 16 лютого 2024 року. Як повідомили у самій колонії, Навальному різко стало погано під час прогулянки. Медики установи та лікарі “швидкої” провели реанімаційні заходи, однак політик помер.

Через кілька годин дружина опозиціонера Юлія Навальна заявила, що за смерть її чоловіка відповідатиме президент РФ Володимир Путін та “всі навколо нього”.

Фахівці ГУР спільно з Міністерством закордонних справ України посприяли евакуювання українців з території Сирії.

Netflix поділився першим поглядом на другий сезон серіалу “Венздей”.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 20 вересня, ще на семи напрямках фронту тривають боєзіткнення. З початку доби відбулося 190 боїв.

Знову збільшилась кількість поранених внаслідок обстрілу РФ Харкова. Наразі відомо про сім постраждалих, з них двоє дітей 10 та 12 років.

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні на 375 мільйонів доларів, повідомили Reuters у п’ятницю, 20 вересня, два американських посадовці.