Нова Зеландія анонсувала пакет допомоги Україні на майже 10 млн доларів

Джерело: Василь Мірошниченко у Facebook

Прем’єр-міністр Нової Зеландії Крістофер Лаксон під час саміту НАТО у Вашингтоні оголосив про новий пакет допомоги для України, повідомив посол України в Австралії та Новій Зеландії Василь Мірошниченко.

Лаксон заявив, що Нова Зеландія надасть підтримку на суму 16 мільйонів новозеландських доларів (приблизно 9,8 мільйона доларів США). Цей пакет включає як військову, так і гуманітарну допомогу.

Планується, що 3,68 мільйона доларів скерують на військову допомогу, а 6,12 мільйона доларів — на гуманітарну.

У межах військової допомоги Нова Зеландія надасть 2,45 мільйона доларів до “коаліції дронів”, очолюваної Великою Британією та Латвією. Ще 1,23 мільйона доларів передбачено на військові медичні потреби України.

Окупанти здійснили артобстріл міста Марганець, що на Дніпропетровщині. Поранені двоє дорослих і дитина.

Міністр національної оборони Румунії Анджел Тилвар у середу, 18 вересня, заявив, що НАТО має прийняти “надійну скоординовану” відповідь на інциденти, коли російські ракети або безпілотники потрапляли у повітряний простір альянсу.

Служба безпеки завершила досудове розслідування щодо чотирьох російських агентів, які готували теракти у Києві та Львові.

Верховна Рада у середу, 18 вересня, провалила голосування за дерусифікацію понад 300 населених пунктів. Частина народних депутатів заблокували трибуну.

Президент Фінляндії Александер Стубб закликав до розширення Ради Безпеки ООН, скасування її єдиного права вето та зупинення будь-якого члена, який бере участь у незаконній війні, такій як вторгнення Росії в Україну.