У світі вперше відбувся конкурс краси моделей, створених штучним інтелектом

Джерело: Business Insider

Вперше у світі компанія Fanvue організувала конкурс “Міс ШІ”, в якому учасницями стали моделі, створені штучним інтелектом з усього світу.

Фото: @zarashatavari / Instagram

У конкурсі брали участь автори, які створюють монетизований контент на платформі Fanvue. Учасниці були представлені на основі образів, створених штучним інтелектом, і вимоги до них полягали в чіткій відповідності рекомендаціям спільноти.

Протягом декількох місяців Fanvue проводила серію етапів конкурсу, починаючи з оголошення і підбору фіналісток до оцінювання за різними критеріями, включаючи реалістичність, технологічність і соціальний вплив. Загалом у конкурсі взяли участь понад півтори тисячі авторів, а переможниця отримала головний приз у розмірі $13 000.

По закінченні конкурсу “Міс ШІ” Кенза Лейлі з Марокко стала переможницею. Інші фіналістки представляли Францію та Португалію.

“Перемога в конкурсі „Miss AI“ ще більше мотивує продовжувати роботу з розвитку технологій штучного інтелекту. ШІ – це не просто інструмент, це перетворювальна сила, яка може зруйнувати галузі, кинути виклик нормам і створити можливості там, де їх раніше не було”, – сказала Лейлі в подячній промові.

Фото: @kenza.layli / Instagram

Фото: @kenza.layli / Instagram

Китайський космічний стартап Deep Blue Aerospace оголосив про початок продажу квитків на суборбітальний політ у відкритий космос, який планується на 2027 рік. У першому турі продаються лише два квитки за ціною близько 210 тисяч доларів. 

Згідно зі звітом, підготовленим проєктом New Diplomacy Project, консультантами якого є колишній посол Великої Британії у США Девід Меннінг та Фонд Friedrich Ebert Foundation, який пов’язаний із Соціал-демократичною партією канцлера Німеччини Олафа Шольца, йдеться, що Європі, Великій Британії та Україні необхідно терміново “захистити від Трампа” свою колективну безпеку, створивши “банк НАТО” для фінансування оборонних витрат.

Станом на 16:00 четверга, 24 жовтня, кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 101.

Німеччина може суттєво постраждати від можливого торговельного конфлікту між США та Європою, якщо Дональд Трамп переможе у виборах і запровадить нові мита.

Правоохоронні органи Молдови заявили про значні грошові перекази з Росії, спрямовані на підкуп виборців. Глава Генерального інспекторату поліції Молдови Віорел Чернеуцану повідомив, що тільки в жовтні було переказано понад 24 млн доларів через додаток “Промсвязьбанк”. Ці кошти використовували для впливу на результати президентських виборів та референдуму щодо вступу до Європейського Союзу.