Південна Корея розгорне лазерну зброю для збиття дронів з КНДР

Джерело: Reuters

Південна Корея вже цього року розгорне лазерну зброю для збиття північнокорейських дронів. Відтак вона стане першою у світі країною, яка застосує зброю такого типу.

Програму з розробки лазерної зброї у Південній Кореї назвали “проєктом Зоряних війн”.

Зброю розробляли південнокорейські військові спільно з компанією “Hanwha Aerospace”. Така зброя – ефективна, непомітна та дешева. Вартість одного пострілу всього $1,45.

“Наша країна буде першою у світі країною, яка розгорне та буде застосовувати лазерну зброю. Можливості наших збройних сил реагувати на провокації північнокорейських дронів будуть ще міцнішими”, – повідомили в Управлінні програми оборонних закупівель додавши, що лазерна зброя змінить правила гри на полі бою у майбутньому.

Лазерна зброя збиває БпЛА спалюючи двигун чи іншу електричну деталь дрона променями світла за 10-20 секунд.

За даними американського некомерційного мозкового центру RAND Corporation, країни, включаючи Південну Корею, Китай і Велику Британію, поспішають розробити та розгорнути лазерну зброю, також відому як зброя спрямованої енергії.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.