Канада анонсувала новий пакет військової допомоги Україні на понад $350 млн

Джерело: Володимир Зеленський/Телеграм

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо анонсував новий пакет військової допомоги Україні на суму 500 мільйонів канадських доларів (понад 350 мільйонів доларів США).

“Для наших людей дуже важливо чути це. Дякую вам за допомогу, за додатковий оборонний пакет. Це посилить наших героїв на полі бою”, – сказав Президент України Володимир Зеленський.

Прем’єр Канади також засудив нещодавню ракетну атаку РФ по Україні й сказав, що його країна готова надати необхідну медичну підтримку постраждалим внаслідок удару по “Охматдиту”.

Зеленський та Трюдо також обговорили оборонні потреби України та скоординували співпрацю в межах коаліції винищувачів.

Станом на 22:00 в суботу, 14 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 131 бойове зіткнення. 23 боєзіткнення досі тривають.

Півтора року тому я відвідувала родича в одній з місцевих лікарень. І побачила картину, як…

Троє аналітиків вважають, що варіанти заходів Володимира Путіна, у відповідь якщо Захід дозволить Україні використовувати свої ракети великої дальності для удару по Росії, можуть включати удари по британським військовим активам поблизу РФ або, в крайньому разі, проведення ядерних випробувань.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зустрінеться з президентом США Джо Байденом “цього місяця”, щоб представити йому свій “план перемоги” щодо того, як завершити війну. 

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю CNN заявив, що Дональд Трамп під час телефонної розмови в липні сказав йому, що він “дуже підтримує” і зробить “все, щоб зміцнити Україну”, якщо його оберуть президентом США.