Спікер Палати представників підтримав скасування обмежень для ЗСУ на використання зброї США

Джерело: Голос Америки

Спікер Палати представників США Майк Джонсон підтримує скасування обмежень для ЗСУ щодо застосування американського озброєння.

Про це Джонсон сказав після зустрічі з делегаціями країн-членів НАТО. За його словами, вони обговорювали зокрема і це питання, додавши, що особисто він є прихильником того, аби у ЗСУ не було обмежень на використання зброї США.

“Я пояснив, що воля Конгресу полягає в тому, щоб дозволити їм (ЗСУ – ред.) гнучкість у використанні зброї та допомоги, яку ми вже встигли надіслати. Щоб вони вели могли вести війну так, як вони вважають за потрібне. І я прихильник цього”, – сказав спікер.

Він додав, що “намір Конгресу був саме таким”.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі офіційно завила, що не визнає результатів парламентських виборів у країні.

Війська РФ прорвалися на південь від Селидового до села Вишневе. Якщо вони його захоплять, можуть частково оточити Селидове. Аналітики наголосили, що захоплення Селидового наблизило б російські війська до головної мети — Покровська.

Український захисник, ветеран російсько-української війни Олександр Будько на псевдо “Терен”, котрий зазнав складного поранення на фронті, у результаті якого йому ампутували обидві нижні кінцівки до колін, у своєму зверненні розкритикував надмірну бюрократію при отриманні необхідних протезних комплектуючих. Попри обіцянки влади, система залишається складною та знеособленою, вимагаючи від ветеранів додаткових зусиль для отримання допомоги.

Начальник Служби відновлення і розвитку інфраструктури у Київській області Руслан Ничік повідомив, що у регіоні відбудували ще один зруйнований російськими військами міст.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак на запитання щодо ситуації із корупцією в Україні заявив, що, мовляв, це так Росія намагається заплямувати імідж української влади.