В Іспанії 15 школярів засудили за розповсюдження оголених зображень, створених ШІ

Джерело: The Guardian

Суд в Іспанії засудив 15 школярів до року умовного терміну за створення та розповсюдження згенерованих штучним інтелектом зображень їхніх однолітків.

В Альмендралехо (Іспанія) батьки повідомили, що в групах WhatsApp поширювали підроблені оголені фотографії їхніх дочок.

“Багато дівчат були повністю налякані й мали сильні напади тривоги, тому що вони терпіли це мовчки. Вони почувалися погано й боялися розповісти про це й бути осудженими”, — розповіла мама однієї з постраждалих.

Мати однієї з жертв згадала свій шок, коли донька показала їй одне із таких зображень.

“Це шок, коли ти це бачиш. Зображення цілком реалістичне… Якби я не знала тіло моєї дочки, я б подумала, що це зображення реальне”, – сказала вона.

Асоціація Malvaluna, яка діяла від імені постраждалих сімей, заявила, що ця справа має наслідки для ширшого іспанського суспільства.

“Крім цього конкретного судового процесу, ці факти повинні змусити нас задуматися про необхідність інформувати людей про рівність між чоловіками та жінками”, – повідомили в асоціації.

Зазначається, що ця справа підкреслює необхідність належного статевого виховання в школі, щоб діти не дізнавалися про секс із порнографії, яка “породжує більше сексизму та насильства”.

Поліція ідентифікувала кількох підлітків віком від 13 до 15 років, відповідальних за створення та поширення зображень.

Згідно з іспанським законодавством неповнолітніх віком до 14 років не можна притягнути до відповідальності, але їхні справи передаються до служб захисту дітей, які можуть змусити їх взяти участь у реабілітаційних курсах.

У вівторок суд у справах неповнолітніх у місті Бадахос заявив, що визнав неповнолітніх винними за 20 пунктами звинувачення у створенні зображень жорстокого поводження з дітьми та 20 пунктах звинувачення в злочинах проти моральної цілісності їхніх жертв.

Кожен з обвинувачених отримав рік випробувального терміну та зобов’язаний відвідувати заняття з питань гендерної рівності та “відповідального використання технологій”.

За даними синоптиків, у неділю, 22 вересня, в Україні очікується суха погода, подекуди – туман.

Станом на 22:00 в суботу, 21 вересня, загалом від початку цієї доби на фронті відбулося 125 бойових зіткнень. Більша частина боїв відбулася на Покровському, Лиманському та Курахівському напрямках. 

Фахівці повідомили The New York Times, що тривале сидіння протягом цілого дня може спричинити “сідничну амнезію”.

Протягом дня, 21 вересня, російські загарбники здійснили 81 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 175 вибухів. 

Поліція Ісландія застрелила рідкісного білого ведмедя, оскільки вважала, що він становить загрозу для місцевої жительки, заявила влада.