Австралійські рейнджери застрелили крокодила, який вбив 12-річну дівчинку

Джерело: AP

На півночі Австралії місцеві працівники природоохоронної служби застрелили крокодила, який на початку липня вбив на водоймі 12-річну дівчинку.

Як розповіли у виданні, перед тим, як знешкодити рептилію, рейнджери дочекалися дозволу місцевої громади, оскільки корінне населення вважає морських крокодилів тотемом – засновником племені.

Невдовзі небезпечного крокодила відшукали у тамтешніх водах та застрелили.

“Події минулого тижня мали величезний вплив на сім’ю, і місцева поліція продовжує надавати підтримку постраждалим”, – зазначила представниця поліції, старша сержантка Еріка Гібсон.

За даними австралійської поліції, експертиза підтвердила, що причиною смерті дівчинки був напад крокодила.

Дослідник крокодилів Грехем Вебб зауважив, що рептилія такого розміру має бути чоловічої статі та віком щонайменше 30 років.

Смерть дівчинки після купання разом з родиною в місцевій водоймі стала першим нападом крокодила на людину з 2018 року в Північній території Австралії.

Зокрема у 2018-му жертвою дикої тварини стала представниця корінного населення, яка загинула під час збору мідій у річці.

В Україні триває 963-тя доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 668 тисяч осіб.

Лауреатка Нобелівської премії з літератури 2024 року південнокорейська письменниця Хан Канг вирішила не проводити пресконференцію через конфлікти у світі, серед яких російсько-українська війна.

У Фінляндії в листопаді опублікують новий інтернет-довідник, який міститиме інформацію різних органів влади про підготовку та дії в умовах війни та в інших кризових ситуаціях.

Одна людина загинула, ще дев’ятеро зазнали поранень внаслідок стрілянини, яка сталася в кампусі Університету штату Теннессі (TSU).

За словами аналітиків, зростання експорту з Індії підсанкційних товарів до РФ стало можливим через російські запаси рупій від продажу нафти.