Регулятор дав дозвіл замінити Тризубом герб СРСР на монументі «Батьківщина-мати»

Джерело: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у Facebook.

13 липня регулятор дозволив заміну герба СРСР на Тризуб на щиті “Батьківщини-матері”. Рішення ухвалила Державна інспекція архітектури та містобудування України.

Монумент у Києві ремонтуватимуть у межах декомунізації.

“Проєктними рішеннями передбачається влаштування Тризуба на щиті монумента, який відповідає зображенню на малому Державному Гербі України. Тризуб замінить старий радянський герб”, – йдеться у повідомленні.

Роботи проводитиме Національний музей історії України у Другій світовій війні. Вони розпочнуться вже у найближчому майбутньому.

У Мінкульті додали, що у липні розпочинається заміна герба. У МКІП висловили подяку донорам та партнерам

“Група “Метінвест” безкоштовно виготовляє та передає державі частину сталі для нового герба-тризуба, а також виступає фінансовим партнером проєкту. Фінансовими партнерами також виступили: Монобанк, Ощадбанк, ПУМБ, Нова Пошта, АТБ, ПриватБанк, Український Аграрний Холдинг, Перша Приватна Броварня, КАН Девелопмент, ОТП Банк, WOG”, – зазначило міністерство.

Довідка. “Батьківщина-мати” встановили у Києві у 1981 році, нині він вважається пам’яткою науки і техніки місцевого значення. Монумент є найвищою монументальною скульптурою в Європі.

На фронті, у війні проти росіян, загинув військовий НГУ Василь Особа, — чоловік доньки мовознавиці Ірини Фаріон Софії Семчишин.

Офіцер 15 бригади оперативного призначення “Кара-Даг” НГУ Віталій Міловідов відзначив, що на Покровському напрямку вже протягом тижня ворог знову вдається до застосування броньованої техніки.

На Харківському напрямку загинув російський опозиційний активіст Ільдар Дадін, який воював на стороні Збройних Сил України.

Речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зауважив, що російські війська перекидають ракети С-300 до систем ППО поблизу Керченського мосту, адже вони там їм дуже потрібні.

У ніч на 6 жовтня російські війська вкотре атакували українські міста безпілотниками. Внаслідок обстрілу поранень зазнала одна особа.