В Черкасах священник УПЦ МП назвав «Ідею нації» фашистським символом

Джерело: Роман Білоус/Інстаграм

Священник УПЦ МП в Черкасах назвав символіку “Ідея нації” фашистською і заявив, що її “використовували фашисти в 45-му”.

Його попросили не повторювати російську пропаганду й наголосили, що “люди з цими символами воюють за Україну і гинуть”.

Пізніше священник написав заяву за те, що його назвали “московським попом” і “агентом ФСБ РФ”.

Автор відео висловив сподівання, що СБУ проведе “лекцію” зі священником “швидше ніж це зроблять військові, які проливають кров під цим символом, бо військові зроблять це краще, так як багато хто за фахом викладачі історії, мають гарні аргументи в багажі знань”.

Зуважимо, що “Ідея Нації” — це символ, який активно використовується українськими націоналістичними організаціями, зокрема членами Соціал-Національної Асамблеї, цивільного корпусу “Азов” і штурмової бригади “Азов”.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Нещодавно Букви опублікували інтерв’ю із сестрою українського військовослужбовця, який офіційно вважається безвісти зниклим. За словами…

Внаслідок нічних і ранкових російських обстрілів Сумської області 19 вересня загинули двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення. Ворог здійснив 19 атак по прикордонних районах та населених пунктах, зафіксовано 38 вибухів.