Тисячі українців у Польщі хочуть долучитись до Українського легіону, – глава МЗС країни

Джерело:Wiadomosci

У Польщі набирають добровольців до новоствореного Українського легіону. Кілька тисяч людей вже виявили бажання приєднатися, повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

“У Польщі ми починаємо готувати першу українську бригаду добровольців. У нас проживає до 1 мільйона українців обох статей, і кілька тисяч із них уже зареєструвалися для участі. Цікаво, що багато хто з них справді хоче служити і приносити користь своїм землякам, але вони кажуть: ми не хочемо, щоб нас відправляли воювати без належної підготовки та спорядження”, – заявив він.

Польська сторона забезпечить добровольців навчанням і необхідним спорядженням. Після цього їх відправлять в Україну. Вони зможуть повернутись до Польщі після ротації.

“Якби так вчинила кожна європейська країна, в Україні було б кілька бригад”, – визнав Сікорський.

Нагадаємо, угода між Україною і Польщею про гарантії безпеки передбачає створення в Польщі добровольчого легіону з можливістю участі громадян інших країн.

  • 27 червня у Брюсселі президент Володимир Зеленський підписав угоди про гарантії безпеки з главою Литви Гітанасом Науседою та прем’єр-міністеркою Естонії Каєю Каллас.
  • Президент США Джо Байден і Президент України Володимир Зеленський підписали 10-річну двосторонню угоду про гарантії, спрямовану на зміцнення оборони України від російських загарбників.
  • Під час зустрічі країн G7, Україна та Японія підписали десятирічну угоду про гарантії безпеки.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.