Держенергонагляд перевірятиме на справедливість графіки відключень світла

Джерело: Кабінет міністрів України

Держенергонагляд поглиблено перевірятиме справедливість застосування графіків відключень світла та розподілу електроенергії по областях.

“Держенергонагляд тримає на постійному контролі питання застосування графіків погодинних відключень. Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу. І вже бачимо декілька областей, де, вочевидь, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка. На місцях буде вивчатись, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії”, – повідомив в етері телемарафону глава Держенергонагляду Руслан Слободян.

За його словами, найбільше скарг щодо відімкнень світла надходить з Дніпропетровської області. Відтак перевірка розпочнеться саме тут. Згодом відомство перевірить ще 5-6 областей.

Водночас Слободян зауважив, що енергетики можуть вимикати світло не за графіком через низку факторів, зокрема через спеку можуть застосовувати додатково аварійні відключення.

“Водночас, є обґрунтовані підозри, що деякі оператори системи розподілу (обленерго) не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень. Це ми ретельно перевіримо. За результатами буде видано відповідні приписи про усунення порушень з рекомендаціями щодо подальшого їх уникнення”, – повідомив він.

Місто Кайл в канадській провінції Саскачеван зіткнулося з перешкодою напередодні місцевих виборів: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.