Вбивство операторки Гатчінс: у США розпочався суд над актором Алеком Болдвіном

Джерело: ВВС

У вівторок, 9 липня, в суді міста Санта-Фе в штаті Нью-Мексико розпочався суд над американським актором і кінопродюсером Алеком Болдвіном, якого звинувачують у ненавмисному вбивстві української кінооператорки Галини Гатчінс на знімальному майданчику фільму “Іржа”. Болдвіну загрожує до 18 місяців позбавлення волі.

За даними видання, у перший день сторони обвинувачення і захисту представили абсолютно протилежні картини подій, які призвели до смерті Гатчінс.

Зокрема у вступному слові захист представив Болдвіна як актора, який виконує свою роботу і довірився команді, якій було доручено забезпечити безпеку зброї.

Своєю чергою, обвинувачі заявили, що він “грубо нехтував технікою безпеки на знімальному майданчику фільму”.

За словами прокурорки Ерлінди Джонсон, Болдвін на зйомках “грався з револьвером” і “порушив правила безпечного поводження з вогнепальною зброєю”.

Однак команда захисту наголосила, що на знімальному майданчику до вогнепальної зброї ставляться “по-іншому”. Відтак, за словами адвокатів актора, у кожного члена команди є своя роль і обов’язки, зокрема й у питаннях безпеки та поводження з нею.

“Він просто діяв так, як це робили багато поколінь, і саме техніка безпеки підвела їх усіх. Алек Болдвін не скоїв жодного злочину”, – сказав адвокат актора Алекс Спіро.

Він додав, що члени знімальної групи, відповідальні за безпеку, включно з піротехнікинею фільму Ханною Гутьєррес-Рід і Девідом Голлсом, помічником режисера і координатором з безпеки, не впоралися зі своєю роботою.

Голлс визнав себе винним у небезпечному поводженні з вогнепальною зброєю, а Гутьєррес-Рід на початку цього року визнали винною в ненавмисному вбивстві, її засудили до 18 місяців в’язниці.

Сам же Болдвін не визнає себе винним. запевняючи, що не натискав на спусковий гачок револьвера перед пострілом, а тільки звів курок.

Як розповіли в агенції, головним питанням під час судового розгляду стане твердження Болдвіна про те, що він не натискав на спусковий гачок, коли револьвер у його руках вистрілив.

Прокурори від самого початку поставили це твердження під сумнів, зазначивши, що ФБР проводила масштабні тести, і зброя “працювала абсолютно нормально, як і було задумано”.

За словами адвокатів Болдвіна, під час одного з випробувань агенти зламали деякі компоненти зброї, що не дало змоги використати її для подальшого аналізу в межах захисту.

Надалі на процесі, як очікується, виступлять кілька свідків, також присяжним покажуть аудіо- та відеозаписи зі знімального майданчика, зроблені, зокрема, у день убивства Галини Гатчінс.

Довідка. 42-річну Галину Гатчінс застрелили з пістолета, який Болдвін використовував під час репетиції на зйомках вестерну “Іржа”, що знімався в Нью-Мексико. Унаслідок інциденту також поранено режисера Джоела Соуза.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.