Найбільший експортер рису у світі, Індія розглядає заборону на його вивезення — Bloomberg

Джерело: Bloomberg.

Найбільший у світі експортер рису у світі – Індія – розглядає можливість введення заборони на його вивезення за кордон. Ембарго не розглядають лише на басматі.

У такий спосіб уряд Індії хоче боротися з інфляцією.

Такий крок може знизити внутрішні ціни, але створить ризик ще більшого зростання цін у світі. Рис – основний харчовий продукт приблизно для половини населення світу, на Азію припадає близько 90% світового постачання”, – пише видання.

У світі частка експорту рису Індією становить близько 40%. Країна його продає до понад ста держав світу. Здебільшого купують рис у цього продавця Бенін, Китай, Сенегал, Кот-д’Івуар і Того.

Торік країна заборонила експорт подрібненого рису та ввела 20%-е мито на вивезення білого та коричневого рису. Ще Індія обмежила експорт пшениці й цукру. Цього року в Делі роздрібні ціни на рис зросли приблизно на 15%. У середньому по країні середня вартість збільшилась на 8%.

Наступного року до парламенту Індії відбудуться вибори.

Заступниця міністра освіти і науки України Надія Кузьмичова в інтерв’ю “РБК-Україна” повідомила, що рівень знань українських підлітків відстає на два роки, що може негативно вплинути на розвиток країни.

Служба безпеки спільно з Нацполіцією затримали ще двох поплічників РФ, які підпалювати військові автівки та релейні шафи Укрзалізниці.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що “план перемоги”, представлений президентом Володимиром Зеленським, буде переоцінений після президентських виборів у США.

Червоний Хрест України повідомив про активність шахраїв в інтернеті, які пропонують за гроші забрати тіла військовослужбовців з територій, що не підконтрольні уряду України.

За даними Національної розвідувальної служби Південної Кореї (NIS), КНДР вирішила відправити на допомогу РФ у війні проти України 12 000 своїх військових.