У Празькому зоопарку народився другий в Європі панголін

Джерело: Празький зоопарк

У зоопарку Праги народилася рідкісна тварина – панголін. Це лише другий випадок в Європі, коли дитинча цього виду з’являється на світ.

Фото зоопарку

Празький зоопарк придбав кілька панголінів у Тайбейського звіринцю у 2022 році. Відтоді в зоопарку народилось два панголіни, обоє дівчатка.

Перша тваринка народилася в Празі минулого року. Її назвали Шишка.

Директор зоопарку Мирослав Бобек повідомив, що новонароджена панголіна важить 141 грам, проте фахівці кажуть, що вона щодня набирає по 10 грамів. Дорослі тварини можуть важити до 6,8 кг.

Панголіни – це ссавці, які нині живуть у тропічних і субтропічних регіонах південної Африки й Південно-Східної Азії. Цей вид знаходиться під загрозою зникнення.

Ці тваринки протягом десятиліть не могли прижитися в зоопарках й розмножуватися. Лише нещодавно в Азії винайшли правильні методи їх розведення. Панголіни також вимагають спеціального харчування, а також особливої вологості та температури.

Українські прикордонники першими зустріли тенісистку Еліну Світоліну та привітали її з досягненнями.

Ексзаступниця міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль прокоментувала інформацію про те, що Росія готує удари по критичних об’єктах ядерної енергетики України.

В суботу, 21 вересня, російські війська поцілили дроном в легкове авто у Нікополі. Є жертви.

Станом на 20:00 у Києві спостерігається тимчасове погіршення стану повітря через підвищення концентрації пилу, повідомляють в КМДА. 

Директорка Департаменту інформації і преси МЗС РФ Марія Захарова в суботу, 21 вересня, заявила, що Росія не збирається брати участь у саміт миру щодо України.