Фінляндія прийняла закон про блокування мігрантів з Росії

Джерело: Reuters

Парламент Фінляндії в п’ятницю, 12 липня, прийняв закон, який надає прикордонникам право блокувати шукачів притулку, які перетинають кордон з Росією.

Правий уряд прем’єр-міністра Фінляндії Петтері Орпо заявив, що законопроєкт є життєво важливим для припинення прибуття мігрантів в майбутньому, попри те, що закон суперечить міжнародним зобов’язанням Фінляндії щодо прав людини.

“Це сильний сигнал Росії, сильний сигнал нашим союзникам, що Фінляндія піклується про власну безпеку, ми дбаємо про безпеку кордону ЄС”, — сказав Орпо на пресконференції після голосування.

Орпо закликав мігрантів, які планують приїхати до Європи через Росію, не вирушати в подорож.

“Не йдіть з контрабандистами. Фінляндія піклується про свої кордони. Організований Росією доступ до кордонів не призведе до доступу до Фінляндії чи Європи”, – сказав він.

Наприкінці минулого року Фінляндія на невизначений термін закрила всі пункти пропуску для мандрівників уздовж кордону з Росією після того, як цим маршрутом прибуло близько 1300 мігрантів із таких країн, як Сирія та Сомалі.

Однак Фінляндія вважає, що Кремль готовий будь-коли спрямувати через кордон ще більше мігрантів.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Колишнього співробітника ЦРУ (Центральне розвідувальне управління США), який накачував наркотиками й піддавав сексуальному насильству десятки жінок, засудили до 30 років ув’язнення.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.