Вперше за 16 років рішення саміту НАТО не згадало про вступ Грузії – євродепутат

Джерело: Пятрас Ауштрявічюс/X

Депутат Європарламенту Пятрас Ауштрявічюс, відзначаючи підсумки саміту НАТО у Вашингтоні, закликав владу Грузії “відкоригувати компас”, інакше буде втрачено її європейський шлях.

Зокрема Ауштрявічюс звернув увагу на те, що вперше з 2008 року з декларації саміту зникла згадка про намір Грузії вступити до НАТО.

“Це збігається з обіцянкою керівної партії перемогти “ліберальний фашизм”. Я закликаю керівництво Грузії відкоригувати свій компас, інакше навіть європейський шлях буде втрачено”, – наголосив євродепутат.

Своєю чергою, спікер грузинського парламенту Шалва Папуашвілі висловився з приводу ухваленої на саміті декларації.

За його словами, з погляду “демократичного та інституційного розвитку” Грузія випереджає країни-члени НАТО.

Він навів як приклад рішення уряду партії влади “Грузинська мрія” надіслати контингент для підтримки місії Альянсу в Афганістані у 2015-2021 роках.

“Причому, порівняно із самими членами НАТО, ми були четвертими після США, Німеччини та Італії. Більше нічого не скажу про те, хто виконував завдання якої складності. Ми всі знаємо і пам’ятаємо історії та жертви наших героїчних солдатів”, – зауважив він.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.