Neuralink має намір вживити мозковий чип другому пацієнту

Джерело: CNBC

Мільярдер та винахідник Ілон Маск заявив, що його стартап Neuralink невдовзі планує вживити мозковий чип другій людині-пацієнту.

За його словами, операція відбудеться “близько за тиждень”.

Також Маск зазначив, що компанія сподівається імплантувати такий чип декільком пацієнтам ще цього року.

Як нагадали у виданні, в січні Neuralink вставила мозковий чип першому пацієнту-людині 29-річному Ноланду Арбо. Проте керівники стартапу заявили, що нині лише близько 15% каналів цього чипу працюють.

Також керівники Neuralink запевнили, що нині вносять зміни, щоб вирішити ці проблеми з апаратним забезпеченням чипа.

Велика Британія заборонила супермоделі Наомі Кемпбелл бути довіреною особою благодійної організації після того, як розслідування виявило, що кошти, зібрані на добрі справи, використовувалися на “нерозумні витрати”.

У Києві спостерігається різке зменшення чисельності горобців, яке сталося через косіння трави і “гламуризацію” столичних парків.

Понад 3600 хімічних речовин, дозволених для контакту з харчовими продуктами в упаковці, кухонному посуді або харчовому обладнанні, виявили в організмі людини, про що свідчить нове дослідження.

Станом на 16:00 в суботу, 28 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 66 атак. Основні зусилля окупанти і далі прикладають на Покровському напрямку, де провели третину від усіх атак на території України. Окрім того, окупанти активно діють на Лиманському, Курахівському та Времівському напрямках.

Сьогодні, 28 вересня, у Козачій Лопані Харківської області російські війська дроном атакували цивільну автівку, внаслідок чого загинув суддя, а ще три жінки поранені.