У Польщі відхилили законопроєкт про часткову декриміналізацію абортів

Джерело: Onet

Нижня палата польського парламенту, Сейм, з мінімальним відривом голосів відхилила законопроєкт про часткову декриміналізацію абортів.

Законопроєкт про декриміналізацію абортів підтримали 215 депутатів Сейму Польщі, проти виступили 218, ще три депутати не брали участі в голосуванні.

За даними видання, ініціативу підтримала в повному складі так звана “Лівиця” (блок лівих партій польського парламенту), а також партії урядової коаліції – “Громадянська платформа” і “Польща 2050”. Тоді як проти виступили в повному складі “Право і справедливість” і крайні праві.

Вирішальними стали голоси Польської селянської партії: лише чотири з 28 членів фракції підтримали проєкт. Депутати ультраправої “Конфедерації” та “ПіС” відреагували на результати голосування бурхливими оплесками.

Законопроєкт, погоджений у польському Сеймі минулого місяця, передбачав декриміналізацію допомоги в аборті та декриміналізацію аборту за згодою вагітної жінки до 12-го тижня вагітності.

  • Президент Франції Емманюель Макрон заявив у п’ятницю, 8 березня, що він хоче, щоб Європейський Союз гарантував право на аборт у Хартії ЄС про основні права.

Електрогітару, на якій грав покійний гітарист Джордж Гаррісон на початку існування The Beatles, виставлять ​​на аукціон наступного місяця. Очікується, що її можуть продати за понад 800 000 доларів.

В компанії Tesla знову виникли проблеми з автомобілями Cybertruck з моменту запуску минулого року. У 2024 році автомобілі вже вп’яте відкликають.

Французький суддя скасував рішення у справі Домініка Пеліко, якого звинувачують у тому, що він присипляв свою дружину наркотиками та запрошував понад 80 інших чоловіків зґвалтувати її в їхньому домі протягом десяти років.

Американська акторка Сідні Свіні розповіла про переслідування з боку папараці, які фотографують її без згоди в її ж домі.

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.