Китай не заслуговує довіри у своїй підтримці України – уряд Німеччини

Джерело: Devdiscourse

Уряд Німеччини зазначив, що Китай не заслуговує довіри у захисті територіальної цілісності України через підтримку російських наративів.

“Китайська пропаганда посилює наративи Росії щодо її незаконної агресивної війни проти України, – йдеться в документі. – Це вимагає систематичного, заснованого на фактах моніторингу та контрзаходів на всіх рівнях, у тому числі на європейському рівні”.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.