Довела, що там чисто: міністерка спорту Франції виконала обіцянку і поплавала у Сені

Джерело:Амелі Удеа-Кастера /Х

Міністерка спорту Франції Амелі Удеа-Кастера виконала обіцянку викупатися у річці Сені перед Олімпійськими іграми 2024 року в Парижі, щоб довести, що у водоймі чисто.

“Ми сказали, що будемо готові до Олімпіади, і ми готові. Це чудово, обіцянку виконано!” – заявила Удеа-Кастера.

Вона також зазначила, що бажала продемонструвати результати роботи державних служб за останні чотири роки.

Річка Сена в Парижі була закрита для купання понад 100 років. Цьогоріч у Франції проведуть Олімпійські ігри, тому в Сені вирішили провести змагання з тріатлону та плавання на відкритій воді.

Водойма була досить забруднена, тому влада Франції впроваджувала заходи, щоб виправити це.

Крім того, важливо було довести людям, що вода справді стала чистою. Так, наприклад, пані мер Парижа Анни Ідальго 23 червня запланувала провести там тестовий заплив.

Після свідчень про високий рівень бактерій у каналізаційних і стічних водах, жителі столиці, котрим набридло забруднення річки, погрожували влаштувати масову дефекацію на знак протесту.

Так, у соцмережі завірусився хештег #JeChieDansLaSeineLe23Juin, – “накакаю у Сену 23 червня”. Парижани зреагували на заяви влади, що річка безпечна для проведення Олімпійських ігор.

Президент Франції Емманюель Макрон також пообіцяв одного дня скупатися у річці Сені.

23 жовтня через атаки російських військ енергооб’єкти в шести областях України зазнали пошкоджень, що призвело до знеструмлення споживачів. Найбільше постраждали Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Полтавська, Сумська та Харківська області.

У Старокостянтинові на Хмельниччині через падіння уламків російського БПЛА виникли пожежі. З пошкодженого готелю та будинку довелось евакуювати 40 людей.

Участь північнокорейських військових у війні проти України на боці РФ може призвести фактично до Третьої світової війни.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль і президент Польщі Анджей Дуда в четвер, 24 жовтня, засудили відправку військ Північною Кореєю до Росії як глобальну загрозу безпеці.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко передав українським захисникам на фронті нову партію FPV-дронів, засобів РЕБ та іншої техніки на суму 46,5 мільйонів гривень.