Масове викидання понад 140 дельфінів визнано найбільшим в історії США

Джерело: CNN

Викидання понад 140 дельфінів на берег біля Кейп-Коду (штат Массачусетс, США) минулого місяця визнано як найбільше масове викидання цих ссавців на берег в історії Сполучених Штатів.

Остаточний аналіз даних і аерофотознімків масової висадки на мілину поблизу штату Массачусетс, яка, як вважають, почалася 28 червня, показав, що в ній брали участь 146 дельфінів.

Директорка із комунікацій глобальної некомерційної організації із захисту та збереження тварин Стейсі Хедман сказала, що семеро дельфінів були піддані евтаназії, а 37 померли природним шляхом.

За даними Національного управління океанічних і атмосферних досліджень, дельфіни та кити вважаються викинутими на мілину, “якщо їх знаходять мертвими на березі чи плаваючими у воді, або живими на пляжі й вони не можуть повернутися у воду”.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 вересня. З початку доби відбулося 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України прикинулися російськими розвідниками, аби захопити у полон трьох солдатів РФ.

Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови продовжує фіксувати системні порушення мовних прав громадян України в інтернеті. З початку 2024 року надійшла 421 скарга щодо порушення частини шостої статті 27 Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, котра регламентує використання державної мови в мережі інтернет (що майже на 50% менше, ніж за цей період у 2023 році).

Лідер Християнсько-демократичної спілки Фрідріх Мерц буде кандидатом на пост канцлера від опозиційного блоку ХДС/ХСС.