Сирський перевірить ситуацію у 59 бригаді, яку звинувачують у втратах особового складу

Джерело: Генштаб ЗСУ

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський відвідає зону відповідальності 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, командування якої звинувачують у великих втратах особового складу.

“З метою перевірки ситуації в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка та зʼясування обставин нещодавніх втрат серед особового складу, Головнокомандувачем ЗС України прийнято рішення щодо виїзду в зону відповідальності зʼєднання комплексної робочої групи на чолі з начальником Військової служби правопорядку ЗС України”, – йдеться у повідомленні.

Раніше парамедикиня Катерина Поліщук на псевдо “Пташка” закликала Володимира Зеленського, як Верховного Головнокомандувача, провести перевірку дій командира 59 окремої мотопіхотної бригади, у якій вона служила.

У своїх соцмережах вона закликала провести службову перевірку “за фактами злочинних наказів, свідомої недбалості, нехтування життям та здоровʼям особового складу, дії, що призвели до гибелі великої кількості військовослужбовців, в тому числі і з високих керівних посад, егоїзм, сліпий карʼєризм, усунення всіх “незгодних” командирів, пригнічення бойового духу та приниження особового складу повною байдужістю до основної мети військовослужбовців та його, як командира у війні з ворогом”.

Вона також додала, що припиняє співпрацю з 59 ОМПБр “через нелюдське та непрофесійне ставлення” командувача бригади Богдана Шевчука.

Президент Фінляндії Александер Стубб закликав до розширення Ради Безпеки ООН, скасування її єдиного права вето та зупинення будь-якого члена, який бере участь у незаконній війні, такій як вторгнення Росії в Україну.

В середу, 18 вересня, Північна Корея випустила кілька балістичних ракет малої дальності в бік свого східного узбережжя, про що повідомили Південна Корея та Японія.

Протягом минулої доби, 17 вересня, по всій лінії фронту зафіксовано 194 бойових зіткнень.

Парк бронеавтомобілів українського війська поповнився ще одним зразком бронетехніки, створеним за технологією MRAP. В оборонному відомстві кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва  Канади.

Сполучені Штати Америки перекинули на острів Шемія біля узбережжя Аляски кілька підрозділів повітрянодесантних військ та реактивні системи залпового вогню HIMARS, у відповідь на зростання військової активності Росії та КНР довкола регіону.