Boeing погодилася визнати провину у справі про дві катастрофи, де загинуло понад 300 осіб

Джерело: BBC

Американська компанія Boeing погодилася визнати провину у кримінальній справі щодо двох катастроф літаків 737 Max, у яких загинули 346 осіб.

У Мінюсті США заявили, що виробник літаків погодився сплатити штраф у розмірі 243,6 мільйона доларів. Тепер цю угоду має затвердити суддя.

Як пояснили у виданні, визнаючи свою провину Boeing уникне кримінального судового процесу, на чому наполягали сім’ї загиблих.

Своєю чергою, родини загиблих розкритикували угоду, заявивши, що вона дасть Boeing змогу уникнути повної відповідальності за смерті їхніх рідних.

У 2021 році американська прокуратура звинуватила компанію Boeing у введенні в оману Федерального управління цивільної авіації США (FAA) щодо своєї системи управління польотом, яка призвела до обох катастроф.

Правоохоронці погодилися не переслідувати Boeing, якщо компанія сплатить штраф і успішно завершить трирічний період посиленого моніторингу та звітності.

Проте в січні 2024 року, незадовго до завершення дії цього періоду, у літака Boeing авіакомпанії Alaska Airlines відірвало дверну панель незабаром після зльоту, літак був вимушений сісти.

У травні Міністерство юстиції заявило, що виявило порушення умов угоди з боку Boeing, що відкривало можливість для проведення повноцінного судового процесу. Однак у компанії вирішили піти на угоду зі слідством.

Аналізуючи світові музичні хіти з 1950 по 2022 рік, вчені Маделін Гамільтон і Маркус Пірс з Лондонського університету королеви Марії виявили, що мелодії стають менш складними, що пов’язано з появою нових музичних жанрів.

Президент США Джо Байден під час зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на $2,4 млрд.

Сполучені Штати та Європейський Союз ведуть переговори про надання Україні фінансової допомоги на суму $50 мільярдів, використовуючи прибутки від заморожених активів Росії.

Компанія Luminate, яка займається аналітикою та дослідженнями продажів на музичному ринку США, заявила, що кількість прослуховувань композицій репера Шона Diddy Комбса виросла в середньому на 18,3% протягом тижня після його арешту порівняно з попередніми 7 днями.

Дмитро Гуменюк, військовослужбовець Державної прикордонної служби України, отримав біонічний протез руки після тяжкого поранення, яке сталося понад рік тому. Протез був оплачений громадською організацією «Фундація Течія», заснованою меценатом Олегом Кротом.