Іспанія передала Україні ще десять танків Leopard 2А4

Джерело: пресслужба Міністерства оборони Іспанії

Іспанія розпочала нову фазу військової допомоги Україні, включивши до неї 10 танків Leopard 2А4, кілька екскаваторів і значну кількість протитанкових ракет.

“Розпочалося мультимодальне транспортування в Україну 10 бойових танків Leopard 2А4, які пройшли процес ремонту, налаштування та готовності на заводі Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гуадайра, а також відповідні випробування для перевірки їхньої повної працездатності”, – йдеться в повідомленні.

Нова партія допомоги має прибути до Польщі вже цими вихідними, після чого її передадуть українським військовим.

“Збройні сили України нестимуть відповідальність за останній етап переміщення територією України до надання його в розпорядження оперативних підрозділів української армії”, – йдеться в повідомленні.

З цією новою партією танків Leopard 2A4, Іспанія загалом передала Україні вже 20 таких танків. Країна планує підготувати або передати ще один новий комплект у другій половині 2024 року.

Російські війська розпочали контраступ на території Курської області. Це підтвердили і Президент України, і міноборони ворога, і Інститут вивчення війни.

Французьке обладнання, попри санкції, використовується для обслуговування російських військових літаків Су-30СМ, за участю казахстанської компанії ARC Group. Встановлено, що казахстанські фахівці обслуговують авіоніку на літаках, зокрема продукцію французьких компаній Thales та Safran.

Речник міністерства закордонних справ Індії в четвер, 12 вересня, заявив, що близько 45 громадян Індії звільнили з російської армії.

Сьогодні, 12 вересня, росіяни завдали удару по машинах гуманітарної місії Міжнародного комітету Червоного Хреста на Донеччині, внаслідок чого загинули троє осіб, ще двоє – поранені.

Видання The Washington Post припустило, що Дональд Трамп, який балотується в президенти США, не стане на бік України, зокрема тому, що це перечить очікуванням його виборців.