У Німеччині на переїзд хом’яків виділили € 2,5 млн

Джерело: Bild

Влада німецького Ерфурта запланувала розширити територію однієї зі шкіл. Для цього розглянули 18 земельних ділянок, обравши врешті одну. Однак, виявилося, що там мешкають прості польові хом’яки (cricetus cricetus).

Популяція хом’яків у Німеччині скорочується з 1970-х, тому вони взяті під захист.

Загалом на майданчику нарахували 39 особин. Посадовці погодили переселити тварин до іншого місця. З цією метою розробили документ під назвою “Генеральний план про хом’яків з Блуменштрасою” та виділили на переїзд кожного 64 102 євро.

Так, загальна вартість переселення гризунів становила 2,5 млн євро.

Раніше ми розповідали, як жителька Кропивницького Юлія Коблик вирішила забрати до себе пів сотні хом’яків, яких залишили на Херсонщині. Їхні власники не змогли забрати тварин, коли виїжджали з області через обстріли.

12 вересня російські війська здійснили черговий обстріл Харкова. Очільник міста Ігор Терехов повідомив про два “прильоти”.

Латвійський Сейм ухвалив остаточні поправки до Закону “Про дорожній рух”, які запроваджують заборону на перебування в країні транспортних засобів, зареєстрованих у Білорусі. Нові правила набудуть чинності з 1 листопада 2024 року.

 У ніч на 12 вересня, о 23:03 в результаті застосування РФ крилатих ракет, імовірно Х-22, з літаків Ту-22 було уражено цивільне судно, яке перебувало за межами Українського морського коридору та територіальних вод нашої країни.

Республіканці однопартійці звинувачують одне одного в тому, що їхній кандидат у президенти США часто потрапляв у пастки під час дебатів з кандидаткою від демократів Камалою Гарріс.

Ще двом особам, підозрюваним у хуліганських діях щодо військового у Смілі, обрано запобіжні заходи – цілодобовий домашній арешт.