В Україні вийшов з ладу один з енергооб’єктів: дефіцит в енергосистемі збільшився

Джерело: НЕК “Укренерго”

Цієї ночі, 16 липня, в Україні вийшло з ладу обладнання на одному з енергетичних об’єктів. Відтак дефіцит в енергосистемі країни збільшився.

Через зростання дефіциту збільшиться і тривалість відключень світла: протягом усієї доби діятимуть чотири черги графіків.

З 10 ранку застосовані й аварійні відключення у низці областей, серед яких Харківська, Сумська, Полтавська, Запорізька, Донецька, Дніпропетровська, Кіровоградська.

Енергетики вже працюють над відновленням обладнання.

Галицький районний суд Львова продовжив досудове розслідування у справі вбивства мовознавиці Ірини Фаріон ще на шість місяців.

Проти Гарві Вайнштейна з’явилося нове обвинувачення. Прокуратура не оприлюднила подробиць, а адвокат Вайнштейна заявив, що він не знає нічого про нову обвинувачувачку.

Актор Девід Швіммер нещодавно зізнався, що його кар’єра могла б піти зовсім іншим шляхом, якби він не відмовився від ролі у фільмі “Люди в чорному” 1997 року. На той час актор здобув велику популярність завдяки своїй ролі в серіалі “Друзі”, але він вирішив зосередитися на власному фільмі, замість того щоб прийняти пропозицію зіграти головну роль у культовому фільмі.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.