Температура на поверхнях вулиць Києва під час спеки може сягати +65 градусів (фото)

Джерело: “Великий Київ

Київ, як і решта України, вже другий тиждень поспіль перебуває в епіцентрі екстремальної теплової хвилі з температурою повітря до +40 градусів. Водночас поверхні, які нагріває сонце, мають вищу температуру, що теж впливає на навколишнє середовище.

На прикладі однієї фотографії показали, що найбільш сприятливим місцем є “зелена” зона, куди не потрапляє сонячня проміння. Там температура може становити близько +27 градусів. На п’ять градусів більшою (+32) є зона тротуару, але теж у затінку.

Водночас найгіршими з огляду на температуру є лавочки та схожі поверхні, де температура сягає +65 градусів. Тротуар, куди потрапляє сонячне світло, здатен нагрітися до +44 градусів і більше, а металеві поверхні у затінку до +36 градусів.

Фото: Великий Київ

Зазначимо, що ці розрахунки наведено приблизно, але вони відображають, як відсутність “зелених” зон і затінку спричиняє ще вищу температуру і погіршує кліматичну характеристику міста.

В мережі поширюються кадри того, як вулиці міст і сіл перетворюються на стрімкі ріки через повені, спричинені штормом “Борис”.

Біллі Айліш та її брат Фіннеас О’Коннелл публічно заявили, що на виборах президента США голосуватимуть за кандидатку від демократів, чинну віцепрезидентку Камалу Гарріс.

В США в штаті Юта рейс авіакомпанії Delta Air Lines повернули назад через те, що у пасажирів почалась кровотеча з носа та вух через проблеми з тиском у салоні літака.

Дослідження показало, що пари, які активно діляться закоханими селфі в соцмережах, можуть бути менш щасливими, ніж ті, хто не так активно це робить.

У 12-й бригаді НГУ “Азов” прокоментували створення власної окремої служби супроводу бійців після реакції Патронатної служби “Янголи Азову”.