«Шкідницький і антиєвропейський крок»: нардеп В’ятрович про скасування літнього часу

Джерело: Володимир В’ятрович/Facebook

Народний депутат Володимир В’ятрович прокоментував ухвалену Верховною Радою постанову про скасування переходу на літній час в Україні.

“По-перше, це рішення означає, що сонце влітку вставатиме ледь не о третій годині, а в жовтні темрява наставатиме ще під час робочого дня. По-друге, через це значно збільшаться витрати енергії, з якою у нас і так катастрофа, і для економії якої і придумано літній час. По-третє – це відвертий розворот у цьому питанні від Євросоюзу – до Росії і країн Азії й Африки. На цій мапі синім показано країни, в яких годинники переводять на літній час, і рішення ВР відриває Україну від цього європейського і євроатлантичного простору, розсинхронізовує наш час з часом усіх держав-членів ЄС”, – пояснив нардеп.

За словами В’ятровича, такі дії з боку України як кандидата в члени ЄС виглядають “недружньо”.

“По суті, Верховна Рада зробила сьогодні те, що раніше зробили путінська Росія і лукашенківська Білорусь. І, як на мене, цей закон мав би бути ветованим. Хоча б через невідповідність конституційним нормам про європейську інтеграцію”, – додав він.

Станом на 16:00 в п’ятницю, 13 вересня, по всій лінії фронту від початку доби вже відбулось 69 бойових зіткнень. 19 боїв ще тривають.

Президент Володимир Зеленський на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії зазначив, що “принизливо для сильного демократичного світу”, що досі немає рішення про збиття російських дронів над Україною, зауваживши, що лише Білорусь з цим впоралася.

12 вересня у Відні (Австрія) відкрилася Viennacontemporary 2024 – щорічна міжнародна виставка сучасного мистецтва. Цьогорічна…

13 вересня відбулася прем’єра нової пісні українських музикантів Тараса Петриненка та Олександра Положинського “Час”. Пісня поєднує начитку Положинського та вокал Петриненка у приспіві.

Український голкіпер Андрій Лунін уклав нову угоду з мадридським “Реалом”, яка триватиме до 2030 року.