На прохання України: Литва скасовує українським біженцям безоплатне навчання у своїх ВНЗ

Джерело: Віталій Червоненко

Журналіст Віталій Червоненко повідомив, що останніми днями Литва скасовує безоплатне навчання у своїх ВНЗ для вимушених українських біженців. Це відбувається на прохання української влади.

За словами Червоненка, відмову мотивують тим, що учні та студенти мають повернутись до України і вчитись тут, де “15 годин на день немає світла і ракети падають на дитячі лікарні”.

“Цікаво, хто ж такий розумний в Києві таке попросив? Поки що всі морозяться, у кого питаємо, у МОН кажуть – точно не вони просили”, – зауважив журналіст.

Він також поцікавився, як учні та студенти навчатимуть в Україні взимку, коли у навчальних закладах вимикатимуть світло.

Лідери Конгресу США оголосили про досягнення угоди щодо тимчасового законопроєкту про витрати. Це дозволить фінансувати федеральні агентства впродовж найближчих трьох місяців.

Ескалація між Ізраїлем і ліванським збройним угрупованням “Хезболла” є майже повноцінною війною. Про це заявив глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель.

24 вересня близько 15:30 російські війська ударили керованими авіабомбами по Київському, Салтівському, Немишлянському та Шевченківському районах Харкова.

Ізраїльський історик Юваль Ной Харарі назвав повномасштабну війну Росії проти України найважливішим конфліктом, що відбувається у світі.

За даними The Washington Post після нових опитувань після дебатів 10 вересня, позиції віцепрезидентки Камали Гарріс покращилися, порівняно з колишнім президентом Дональдом Трампом.