В «Дії» запрацювала послуга електронного бронювання

Джерело: Михайло Федоров

Електронне бронювання військовозобов’язаних працівників стало доступним через портал “Дія”. Керівники критично важливих для економіки України підприємств тепер можуть скористатися цим новим сервісом.

Як працює електронне бронювання:

1. Керівники подають списки військовозобов’язаних з електронним підписом.
2. Система перевіряє, чи є підприємство критично важливим, чи офіційно працевлаштований працівник, і чи є дані в реєстрі “Оберіг”.
3. “Дія” повідомить керівника про результат розгляду протягом доби.

Якщо відповідь позитивна, інформація у додатку “Резерв+” оновиться, а виписку можна завантажити та роздрукувати. У разі відмови керівник отримає пояснення в електронному кабінеті.

“Раніше бронювання працівника тривали тижнями: роботодавець збирав папери, підписи та чекав на результат. Ми автоматизували всі можливі процеси, прибрали людський фактор та зробили процес прозорим і швидким. Під час бета-тестування перевірили, як працює сервіс, весь процес електронного бронювання триває до години. Зараз сервіс доступний для критично важливих підприємств, далі працюватимемо над розширенням категорій підприємств”, – розповів Федоров.

  • В Міністерстві оборони України прокоментували неправдиві заяви про оновлення військово-облікових даних та проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).
  • В Україні не буде автоматично накладатися штраф на тих, хто не оновить свої військово-облікові дані до 16 липня, розповів директор Департаменту кадрової політики Міноборони України Марк Андрусяк.

В мережі поширюються кадри того, як вулиці міст і сіл перетворюються на стрімкі ріки через повені, спричинені штормом “Борис”.

Біллі Айліш та її брат Фіннеас О’Коннелл публічно заявили, що на виборах президента США голосуватимуть за кандидатку від демократів, чинну віцепрезидентку Камалу Гарріс.

В США в штаті Юта рейс авіакомпанії Delta Air Lines повернули назад через те, що у пасажирів почалась кровотеча з носа та вух через проблеми з тиском у салоні літака.

Дослідження показало, що пари, які активно діляться закоханими селфі в соцмережах, можуть бути менш щасливими, ніж ті, хто не так активно це робить.

У 12-й бригаді НГУ “Азов” прокоментували створення власної окремої служби супроводу бійців після реакції Патронатної служби “Янголи Азову”.