ЗСУ досі утримують обороні позиції в районі Кринків – ЗМІ

Джерело: hromadske з посиланням на власні джерела у Силах оборони

Українські війська продовжують оборонну операцію на Лівобережжі Дніпра у Херсонській області, зокрема мовиться про території в районі села Кринки. Раніше низка ЗМІ розповсюдили інформацію про відхід українських сил з плацдарму у Кринках.

Як стверджує співрозмовник hromadske, через значні руйнування у селі підрозділи перемістилися на інші позиції, але все ще в районі Кринок. Українські бійці продовжують оборонну операцію і на деяких інших плацдармах лівобережжя Дніпра.

За словами джерела, противник не має успіху на лівобережжі протягом “не одного і не двох днів”, хоча штурмові дії різної інтенсивності з боку росіян тривають.

Надвечір 16 липня військові не підтвердили та не прокоментували інформацію ЗМІ про відхід українських сил з Лівобережжя Херсонщини.

13 вересня російська армія завдала удару по енергооб’єкту в Сумській області, внаслідок чого загинув 54-річний працівник підприємства, а ще семеро людей отримали поранення.

За весь час окупації Сєверодонецька в Луганській області російські загарбники забезпечили опалення лише в кількох будинках місцевих мешканців.

Протягом дня, 13 вересня, армія РФ здійснила 84 обстріли прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 177 вибухів. 

Головна енергетична компанія Відня Wien Energie заявила в п’ятницю, 13 вересня, що припинить використання російського природного газу у 2025 році, оскільки Австрія посилює зусилля щодо скорочення своєї залежності від поставок з Росії.

В Повітряних Силах ЗСУ повідомили, що ворог утримує в акваторії Чорного моря в готовності чотири носії крилатих ракет “Калібр”.