Про Кринки: Сили оборони продовжують перебувати на позиціях лівобережжя Дніпра — речник

Джерело: телемарафон

Українські Сили оборони залишаються на визначених позиціях лівобережжя Дніпра, продовжуючи знищувати окупантів. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Дмитро Лиховій.

Щодо ситуації в Кринках він сказав, що вона “трохи не така критична, як її інтерпретують деякі медіа і блогери”.

“Ключовий наш меседж такий – Сили оборони України продовжують виконувати бойові завдання на Лівобережжі Дніпра, зокрема і в районі населеного пункту Кринки. Однак більшість основних позицій українських військ у цьому селі внаслідок інтенсивного комбінованого і тривалого вогневого впливу противника зруйновані вщент. Саме село перетворилося на груду каміння, воно повністю знищене ворожими обстрілами”, — наголосив

Він додав, що Кринки вже давно не є населеним пунктом, а місцем, де фактично неможливо тримати оборону. Проте українські захисники продовжують перебувати на визначених позиціях і на плацдармах на Лівобережжі Дніпра, знищуючи окупантів і завдаючи російській армії відчутних втрат.

Окрім Кринок існують й інші плацдарми, де бойова робота триває.

Зауважимо, нині українські війська продовжують оборонну операцію на Лівобережжі Дніпра у Херсонській області, зокрема мовиться про території в районі села Кринки. Раніше низка ЗМІ розповсюдили інформацію про відхід українських сил з плацдарму у Кринках. Надвечір 16 липня військові не підтвердили та не прокоментували інформацію ЗМІ про відхід українських сил з Лівобережжя Херсонщини.

Верховна Рада у середу, 18 вересня, провалила голосування за дерусифікацію понад 300 населених пунктів. Частина народних депутатів заблокували трибуну.

Президент Фінляндії Александер Стубб закликав до розширення Ради Безпеки ООН, скасування її єдиного права вето та зупинення будь-якого члена, який бере участь у незаконній війні, такій як вторгнення Росії в Україну.

В середу, 18 вересня, Північна Корея випустила кілька балістичних ракет малої дальності в бік свого східного узбережжя, про що повідомили Південна Корея та Японія.

Протягом минулої доби, 17 вересня, по всій лінії фронту зафіксовано 194 бойових зіткнень.

Парк бронеавтомобілів українського війська поповнився ще одним зразком бронетехніки, створеним за технологією MRAP. В оборонному відомстві кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва  Канади.